Jeleu spumant – 120 de calorii
![]() | ||
![]() |
Ingrediente:
- 10 g gelatina
- 2 portocale
- 1 lingura zahar
- 125 ml suc de portocale
- 300 ml sampanie sec
Preparare:
- Gelatina se lasa la inmuiat in apa rece, conform indicatiilor de pe ambalaj.
- Se rade coaja de la portocale.
- Se scot apoi felii de miez, fara pielite.
- Se pastreaza sucul.
- Se incalzeste sucul de portocale impreuna cu zaharul, amestecand continuu, pana se dizolva zaharul.
- Se adauga gelatina si se dizolva amestecand.
- Se lasa sa se racoreasca putin si se inglobeaza sampania.
- Feliile de portocala se asaza in pahare inalte de sampanie.
- Se toarna deasupra compozitia de jeleu si se lasa sa se intareasca la frigider cel putin 4 ore (cel mai bine este sa stea peste noapte).
- Inainte de servire, deasupra jeleului de sampanie se presara coaja de portocale.
Portii: 4
Informaţii nutriţionale pentru o portie:
- Calorii: 120